Samen stoppen

Wil je dat je bedrijf, gemeente of instelling mensen motiveert om de sigaret te verbannen? Ben je een teamspeler en word je extra gemotiveerd door de kracht van de groep? Of ben je iemand die individueel het beste uit zichzelf kan halen? Rookstopbegeleiding kan in groep maar ook individueel.
In groep

De voorbije jaren hebben heel wat instanties een beroep gedaan op Els Bosch en haar team van Rookstopcoach.be voor rookstopbegeleiding op maat. Onder meer Umicore, Johnson & Johnson, AVEVE, LU, Manna, maar ook steden en gemeenten als Antwerpen, Arendonk, Retie en Schilde gingen met Els Bosch in zee, en met resultaat. Gemiddeld 70% van de deelnemers van onze rookstopbegeleiding is na 3 maanden nog steeds gestopt met roken.

Bedrijven en instanties die een rookstopbegeleiding organiseren, bouwen ongetwijfeld een positief imago op. Werknemers die stoppen zijn trouwens gezonder en dit zorgt voor minder werkverlet. In een 8-tal contactmomenten gaan onze rookstopcoaches met de deelnemers aan de slag met als target een volledige rookstop.

Formules en begeleiding op maat van een bedrijf of gemeente zijn mogelijk op aanvraag. Interesse?

Individueel

Niet iedereen is een teamspeler. Dan is individuele coaching waarbij een persoonlijk rookstopplan wordt opgesteld een aanrader. Persoonlijke rookstopbegeleiding is standaard voorzien op 6 contactmomenten. De begeleiding van een tabakoloog wordt bij een individuele rookstop gedeeltelijk terugbetaald door de overheid.


Tarieven

Standaard: 7,5 euro per kwartier consultatie.
Met verhoogde tegemoetkoming: -1 euro per kwartier.


Referenties

Met super veel enthousiasme ben ik in mijn gemeente Dilsem-Stokkem gestart met een rookstopcursus.

De deelnemers hebben samen met mij als rookstopcoach het heft in handen genomen en de strijd tegen de sigaret aangegaan. In mei 2018 ronden wij zeer succesvol de cursus af. Ik hoop dat wij met ons succesverhaal nog meer Dilsenaren kunnen overtuigen om samen te stoppen met roken.
BASF

BASF stopt met roken:

Bij BASF hebben we 2 dagen de werknemers pro-actief aangesproken over ze al dan niet rookten. We hadden ons met flyers opgesteld aan de poort bij de wissel van de ploegen. Dit was een groot succes, want 80 werknemers schreven zich in om deel te nemen aan de rookstopcursus. Het feit dat de cursus onder de werktijd doorging, maakte het héél laagdrempelig. 59 van de 80 waren na 3 maanden nog steeds verlost van de sigaret.
Johnson & Johnson

Groepsbegeleiding bij Johnson & Johnson Beerse

Één van de deelnemers kon niet steeds de volledige sessie aanwezig zijn omwille van zijn takenpakket. Hij had het ongelooflijk druk. Op het eerste zicht, kon je je vragen stellen bij de motivatie van deze persoon. De voorbereiding op de rookstop verliep niet echt voorbeeldig, maar hij bleef wel komen. Tijdens de sessies komt steeds het typisch kenmerk van een verslaving aan bod: het feit dat men geen controle meer heeft over het gedrag. Dit heeft bij deze persoon iets losgemaakt wat er voor zorgde dat zijn motivatie sterk verhoogd werd. Hij kon het niet aanvaarden dat een sigaret zijn doen en laten beheerste. Hij had nog nooit op die manier naar zijn sigaretten en naar zijn verslaving gekeken. Elk moeilijk moment kon hij (samen met de nodige nicotinevervangers) overwinnen omdat hij terug grip wilde op zijn leven en zijn gedrag niet wilde laten bepalen door een sigaret.

Rookstopbegeleiding in psychiatrie

Vaak wordt, ten onrechte, gedacht, dat mensen in kwetsbare groepen niet kunnen stoppen, maar de deelnemers van een psychiatrische instelling bewezen het tegendeel. Hier wordt de focus wel meer gelegd op het gedragsmatige, zoals bv niet meer binnen roken en rookvermindering. Maar toch presteerden 4 van de 11 deelnemers om volledig te stoppen. Anderen hadden de sigaret gebannen uit het huis en de auto waardoor de rest van de familie niet meer werd blootgesteld aan passief roken.