ONS TEAM & VISIE

Onze visie

Rookstopcoach.be is ontstaan vanuit het gevoel dat rokers soms radeloos op zoek zijn naar manieren om te stoppen met roken. De meeste rokers willen wel stoppen, maar ze weten niet hoe. Ons team van Rookstopcoach.be gelooft dat iedere roker kan stoppen. We hebben ook respect voor de roker bij wie stoppen nog niet gelukt is.

Samen gaan we op zoek naar een manier om definitief te stoppen. Het is onze passie en missie om met onze rookstopbegeleiding van rookstopcoach.be, iedereen die het wil, een rookvrije toekomst tegemoet te gaan.

Opleiding

Na mijn opleiding verpleegkunde werkte ik, Els Bosch, 17 jaar bij de consultatie longziekten. Dagelijks werd ik geconfronteerd met de gevolgen van roken. De patiënten kregen dan ook steevast het advies om te stoppen. Ik merkte dat artsen fantastisch werk doen op medisch vlak. Tegelijkertijd stonden patiënten er echter vaak alleen voor. Adequate rookstopbegeleiding bestond nog niet. Vanuit deze ervaringen groeide meer en meer de behoefte om mensen daadwerkelijk te kunnen helpen bij het stoppen met roken. In 2008 volgde ik de postuniversitaire opleiding ‘Tabakologie’ en in 2009 startte ik als erkend tabakoloog. In 2016 werd onze tabakologenassociatie ‘rookstopcoach.be‘ opgericht met een deskundig team van 6 erkende tabakologen.

Ervaring

De afgelopen jaren hebben meer dan 4000 mensen rookstopbegeleiding gehad van ons team en dit zowel via individuele coaching of een groepscursus. Rookstopbegeleiding in groep wordt vooral in bedrijven, bij gemeenten, in scholen en instellingen georganiseerd.

Team Rookstopcoach.be


ELS BOSCH
Els BoschRegio: Heel Vlaanderen
MAROUSCHKA BECKERS
Marouschka BeckersRegio: Antwerpen, Oost-Vlaanderen
DIRK QUINA
Dirk QuinaRegio: Antwerpen, Brussel, Vlaams Brabant
ELS VERBELEN
Els VerbelenRegio: Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant
KATHLEEN VANHOVE
Kathleen VanhoveRegio: Antwerpen, Limburg
ELLEN WENDT
Ellen WendtRegio: Limburg, Kempen

Enkele succesverhalen

Arendonk

ARENDONK

Umicore

UMICORE

Nok-Out

NOK-OUT

Aveve

AVEVE

Manu Bracke

MANU BRACKE